ITALIJA

Roma nakon preokreta savladala SPAL, Džeko izborio penal pa zamijenjen u finišu meča

Pobjeda "Vučice" na Olimpiku

Slavlje nogometaša Rome. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

15.12.2019

Roma je na svom Olimpiku nakon preokreta pobijedila SPAL rezultatom 3:1 u okviru 16. kola Serije A. 

Domaća ekipa je od početka susreta bila konkretnija. Prvu priliku imao je Dijego Peroti (Diego Perotti) koji je šutirao iz blizine, ali je lopta prozujala malo pored lijeve stative. U 14. minuti Edin Džeko je nakon centaršuta, ostao sam na rubu šesnaesterca, ali je bh. napadač šutirao pored gola. 

Novu priliku Roma je imala u 21. minuti kada je Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini) uputio snažan volej, ali mu je golman gostiju fenomenalno odbranio. Roma je ubrzo kažnjena za sve propuštene prilike. 

Igrala se 43. minuta susreta kada je Aleksandar Kolarov (AS Roma) napravio faul u svom kaznenom prostoru, a sudija svirao penal za SPAL. Siguran realizator s bijele tačke u 44. minuti bio je Andrea Petagna koji je pogodio za vodstvo gostiju u 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena. 

Roma je u nastavku krenula dosta ofanzivnije, a takva igra "Vučici" se isplatila u 54. minuti kada je Pelegrini pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1. 

U 65. minuti Frančesko Viari (Francesco Vicari) je srušio Edina Džeku u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je dosudio penal za Romu. Siguran s bijele tačke bio je Dijego Peroti, koji je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za veliki preokret Rome. 

Konačan rezultat postavio je Henrih Mhitarjan (Henrikh Mkhitaryan) golom u 84. minuti susreta. U 89. minuti Džeko je napustio igru, a umjesto kapitena našeg državnog tima, na teren je ušao Nikola Kalinić. Džeki je ovo bio 200. nastup za Romu i ponovo je pokazao da je jedan od ključnih igrača "Vučice". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.