HRVATSKA

Postao je "nevidljiv": Hoće li se Dinamo riješiti Hajrovića već ove zime

Sve zavisi od toga hoće li Zagrepčani prodati Danija Olma

Hajrović: Bez gola ove sezone. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

16.12.2019

Situacija je svake godine više-manje ista: na zimsku stanku s desetak bodova fore i onda proljeće u HNL-u priprema za novi lov na Ligu prvaka, piše 24sata.hr.

Dinamo je junački i nesretno ispao iz Evrope i nakon 33 jesenske utakmice, na proljeće ga čeka njih svega 18 do 20, ovisno o tome koliko daleko ode u Kupu. Nenad Bjelica više ne treba dvije ekipe, a priliku će sigurno dobiti Đira, Marin, Gvardiol, kad se oporavi i Kulenović. Što znači da će neki od senatora polako u drugi plan. 

Puno toga ovisi o transferu Danija Olma. Španac Dinamu nije neophodan za osvajanje naslova prvaka i novih šest mjeseci na HNL travnjacima ne mogu mu donijeti puno, tek rizik od ozljede. S druge strane, ljeto u pravilu donosi veći, unosniji transfer i bolju šansu da se prilagodi i nametne u novoj sredini, kroz pripreme. Zimi veliki klubovi prijelazni rok više koriste za popunjavanje rupa i instant efekt. No, Olmo je svakako bliže odlasku, dok će biti interesa i za Petkovića, Gojaka, Livakovića, možda i Perića, Oršića...

Kao ponajveći zicer za odlazak nameće se Izet Hajrović (28). On je posve pao u drugi plan, lani je ujesen odigrao 23 utakmice, ove sezone 17, uz ključnu razliku: prošle je godine igrao važnije, evropske susrete, a odmarao se u HNL-u, dok je ovaj put obrnuto. Ove je sezone još bez gola, prošlu je završio s deset golova i osam asistencija. 

Tu je još nekoliko igrača koji su na izlaznim vratima, prije svega Mario gavranović, koji za razliku od Hajrovića nije bio "nevidljiv", ali je nezadovoljan statusom.

Gavranović je čak učinkovitiji od Petkovića, zabija svakih 163 minute, a Bruno svakih 201 minutu, no Petkovićev je značaj za momčad veći. A kako je na ljeto Euro, Gavro vapi za minutama...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.