ITALIJA

Postigao gol protiv Rome, a sada bi mogao igrati uz Džeku

Petanja slavi gol protiv Rome. AFP

E. J. / Avaz.ba

16.12.2019

Andrea Petanja (Petagna) mogao bi biti pravi izbor. Roma traži napadača koji bi bio podrška našem golgeteru Edinu Džeki, a kako prenosi "Calciomercato", napadač SPAL-a, koji se jučer upravo protiv "Vučice" (3:1 za Romu) upisao u strijelce, mogao bi u nastavku sezone nositi dres Rimljana.

Petanja (24) ostavio je sjajan utisak na trenera Rome Paola Fonseku (Fonseca). Da se nešto dešava po pitanju eventualnog transfera govori i prisustvo na utakmici Petanjinog menadžera koji je navodno razgovarao sa čelnicima Rimljana.

No, ako operacija "Petanja" ne bude uspješna, u bilježici Romine struke, za svaki slučaj, nalaze se još dva imena, napadač Đenove na posudbi u Interu Andrea Pinamonti i Marijano Diaz (Mariano) iz madridskog Reala. Roma se nakon ove pobjede nalazi na četvrtom mjestu italijanske Serije A sa 32 boda, SPAL je posljednji sa samo devet.

Šesnaesto kolo bit će zaključeno današnjim duelom (20.45 sati) koji bi se mogao okarakterisati derbijem, jer će petoplasirani Kaljari ugostiti trećeplasiranu ekipu Lacija (20.45 sati).  Prema kladionici "Mozzart", kvota na pobjedu Kaljarija je 4.00, a gostiju iz Rima 1.90.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.