NOGOMET

Željo potvrdio odlazak Sipovića, stižu dva nova stopera

S Grbavice se zahvalili nekadašnjem omladincu na dostojnom predstavljanju dresa

Sipović: Zabio jedan gol. Avaz

A. Ču. / Avaz.ba

16.12.2019

FK Željezničar potvrdio je transfer stopera Enesa Sipovića u Katar.

Enes Sipović je rođen 11. septembra 1990. godine u Sarajevu. Prošao je nekoliko selekcija u Omladinskoj školi FK Željezničar, a kao junior je otišao u inozemstvo i igrao u Rumuniji, Belgiji, Maroku i Saudijskoj Arabiji. Na Grbavicu se vratio u januaru 2019. godine, a potom odigrao 27 utakmica. U ovoj sezoni za Plave je odigrao 15 susreta i postigao jedan gol, a možda će ga najviše pamtiti po ulozi u golu Šemira Štilića na Koševu protiv Sarajeva, kada je zaklonio protivničkog golmana.

"Novi Enesov klub, Um Salal SC osnovan je 1979. godine. Trenutno nastupaju u Katarskoj Premijer ligi i zauzimaju 11. poziciju na tabeli.  FK Željezničar zahvaljuje se Sipoviću na profesionalnom odnosu i dostojnom predstavljanju dresa, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere", prenosi službena stranica tima sa Grbavice. 

Prema nezvaničnim informacijama "Plavi" će za ovaj transfer inkasirati obeštećenje od 100.000 eura, a budući da je ugovor istekao i ostarjelom Jadranku Bogičeviću jedino što je izvjesno tokom zimskog prelaznog roka je da će Plavi dovesti dva za bh. prilike renomirana stopera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.