IMENOVANJA

Mario "manijak": Stanić na predstavljanju prvo spomenuo utakmicu Hajduk - Željezničar

U Splitu faktički počeo karijeru

Stanić: Zagovara holistički pristup. HNK Hajduk

A. Ču. / Avaz.ba

16.12.2019

Rođeni Sarajlija Mario Stanić, bivši i proslavljeni fudbaler, predstavljen je kao novi dopredsjednik Hajduka, službeno "savjetnik predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku". Sa sobom je doveo i Ivana Kepčiju, novog sportskog direktora Hajduka.

- Mnogi od vas ne znaju, ali ja sam već debitirao na Poljudu, prije 30 godina kao igrač Željezničara - podsjetio je Stanić. 

 U suštini, na Poljudu je, dakle, započeo svoju veličanstvenu karijeru.

- Znam da je igrati ovdje ogroman pritisak, ali i jednako takav gušt. Svjestan sam sredine u koju dolazim i njenih specifičnosti. Ovdje postoje samo pakao i raj, a put između njih jako je kratak. Tu nema čistilišta - istakao je.

- Vraćamo se izvornome, onome što je bilo prije, Hajdukovim temeljima. Fokus će biti na nama i našem pogonu. Što se tiče vraćanja renomea velikog kluba, po meni je najvažnije imati jedan holistički pristup fudbalu... Dinamo je bio etapa u mom životu i to je poglavlje završeno. Znam da se sve gleda kroz konotacije Dinama, ali bio sam i u Čelziju, Parmi, u Želji... Naša je ideja da se ne zamaramo Dinamom, nego nama samima - kazao je Stanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.