ENGLESKA

Je li moguće: Liverpul po kladionicama totalni autsajder

Gostovanje u Birmingemu

Klop: Glavne snage poveo u Katar. Arhiv

Piše: N. D.

16.12.2019

U Premijer ligi Engleske plove bez ijednog poraza. Imaju samo jedan remi, a sada su autsajderi. Radi se o Liverpulu, ali i još jednom dokazu, kako u Engleskoj nema povlaštenih.

Aston Vila će u četvrtfinalu engleskog Liga kupa ugostiti Liverpul, a po kladionicama domaćin je favorit. Kako je to moguće?

Ovo je rezultat spleta okolnosti i zgusnutog rasporeda tima Jirgena Klopa (Jureg Klopp). Nemilosrdan je bio Engleski nogometni savez, termine nije htjela mijenjati niti FIFA, pa ćemo ipak gledati jednu sasvim čudnu utakmicu ovog utorka u Birmingemu. 

Naime, Klopova ekipa u srijedu igra u Dohi. Radi se o dvoboju polufinala Svjetskog klupskog prvenstva, protivnik im je meksički Monterej.

Zbog tog takmičenja pod okriljem FIFA-e koje se već godinama održava u decembru Liverpul je odgodio ligašku utakmicu, ali nije im dozvoljeno da to učine i u Liga Kupu.

U Katar je Klop poveo najjače snage, a zanimljivo je čuti sastav koji će gostovati u BirmingemuKeleher, Hever, Bojs, Van den Berg, Maruci, Črivela, Kane, Kristi-Dejvis, Eliot, Longstef, Stjuart. Vodit će ih trener U-23 tima Liverpula Nil Kričli (Neil Critchley). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.