ŽENSKI NOGOMET

SFK 2000 Sarajevo domaćin regionalnog turnira najboljih timova

Predstavnici Spartaka iz Subotice, Breznice iz Pljevalja i slovenskog Radomlja boravili u glavnom gradu BiH

Radno predsjedništvo: Tanja Jakšić, Samira Hurem i Ruža Ilić. SFK 2000 Sarajevo

J. A. / Avaz Sport

16.12.2019

SFK 2000 Sarajevo protekle sedmice organizirao je sastanak, na kojem je ugostio ponajbolje regionalne klubove. Predstavnici Spartaka iz Subotice, Breznice iz Pljevalja, slovenskog Radomlja, boravili su u Sarajevu, a putem online linka u radnom dijelu sastanka učešće su uzeli i članovi mađarskog Ferencvaroša.

Ovo je bio prvi sastanak najboljih, regionalnih klubova u fudbalu, a tema je bila formiranje regionalne lige, kako bi se podigao kvaliteta i konkurentnost timova iz ove regije u međunarodnim takmičenjima. Ovakav pristup razvoju ženskog fudbala u ovom dijelu EVrope jako je bitan za klubove, obzirom da UEFA Liga Prvaka za žene od 2021. godine mijenja svoj dosadašnji format.

Na sastanku dogovorena je organizacija prvog regionalnog turnira u fudbalu, čije odigravanje je planirano u julu 2020. godine, a domaćin će biti SFK 2000 Sarajevo.

Bitno je istaknuti da je SFK 2000 Sarajevo inicijator i nositelj ovog projekta, uz administrativnu podršku firme "Sportifico" te uz asistenciju Nogometnog saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.