EL KLASIKO

Zidan: Znamo da imaju Mesija, ali imamo i mi svoja oružja

Noć uoči utakmice obje ekipe provest će u istom hotelu iz sigurnosnih razloga

Zidan: Razmišlja samo o nogometu. AFP

J. A. / Avaz Sport

17.12.2019

Nogometaši Barcelone i Real Madrida u srijedu od 20 sati igraju odloženi "el klasiko" na Kamp nou. Noć uoči utakmice obje ekipe provest će u istom hotelu iz sigurnosnih razloga. 

Razlog tome su najavljene demonstracije grupe koja se zalaže za referendum o nezavisnosti Katalonije. Hotel je od stadiona udaljen manje od kilometar, a autobusi s igračima bit će bez klupskih obilježja i kretat će se uz policijsku pratnju. 

"El klasiko" je prvobitno bio na rasporedu 26. oktobra, ali je tada pomjeren zbog masovnih demonstracija u Barceloni. Do danas pobune se nisu smirile, samo su se stišale, pa je iz Real Madrid stiglo upozorenje da ekipa “neće silaziti iz aviona ukoliko ne bude imala potpunu sigurnost”. 

Trener Madriđana Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) vjeruje da će se utakmica igrati i razmišlja samo o nogometu.

- Pravila su pravila. Ona su tu i nema potrebe da se više bilo šta objašnjava. Utakmica će se igrati, a mi, na kraju krajeva, moramo da svu svoju energiju usmjerimo na teren i mislimo na to šta će se desiti. Već sedmicu se priča o tome šta će se dešavati oko terena, ali naša realnost je da sutra igramo - rekao je Zidan novinarima u Madridu.

Barcelona ima Mesija (Messi), dok se Zidan uzda u tim. 

Mi smo solidarni, uvijek imamo zajedničku energiju, ne samo na utakmicama već i na treninzima. Igranje je posljedica svakodnevnog života. Važno je biti spreman. Znamo protiv koga igramo, znamo da imaju Mesija, ali imamo i mi svoja oružja. Hoćemo da odigramo dobro protiv Barce, a čuvanje Mesija spada u to. Vidjet ćemo ko će ga markirati - rekao je Zidan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.