BANJA LUKA Post festum vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske

Na Skupštini FSRS bilo je prisutno 44 delegata koji su bili jednoglasni za smjenu Kovačevića

Piše: Avaz.ba

Očekivana odluka skupštinskih delegata FSRS

Foto: Mondo


Vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske sa samo jednom tačkom dnevnog reda – „razrješenje predsjednika FSRS“ održana je večeras u Banskom dvoru u Banjoj Luci, a delegati su donijeli očekivanu odluku, prenosi "Mondo".

Predsjednik FSRS Mile Kovačević smijenjen je sa funkcije jednoglasnom odlukom. Na Skupštini je bilo prisutno 44 od 55 delegata, a za kvorum je prema Statutu neophodno da na sjednici bude prisutno 42 delegata.

Inicijativu za smjenu predsjednika FSRS prije nekoliko mjeseci pokrenuli su članovi Izvršnog odbora FSRS, predsjednici Područnih saveza i delegati Skupštine FSRS nezadovoljni radom rukovodstva Saveza.  Kovačević nije uvažavao njihove zahtjeve za održavanje vanredne sjednice IO FSRS i vanredne sjednice Skupštine, čime je prekršen Statut FSRS pa je na kraju sve "presjekla“ inspekcija. 

Inspektorat RS prošle sedmice zabranio je rad Fudbalskom savezu RS sve dok se ne ispune zahtjevi i održe sjednice IO FSRS i Skupštine, što je učinjeno u samo nekoliko dana. 

U petak je održana sjednica IO FSRS, na kojoj je zakazana vanredna skupština koja je danas u skladu sa rješenjem inspekcije imala samo jednu tačku dnevnog reda – smjenu predsjednika FSRS.

Na potezu je Nogometni savez BiH, odnosno UEFA...

NA VRH