SARAJEVO Pravni komitet NSBiH izrazio zabrinutost

Nakon vanredne sjednice Skupštine FSRS oglasili se iz Nogometnog saveza BiH

Avaz.ba
17.12.2019 22:20

NSBiH: Navedeno postupanje protivno je pozitivnim pravnim propisima FIFA-e, UEFA-e i NSBiH

Foto: Arhiv

Pravni komitet Nogometnog saveza BiH na danas održanoj sjednici razmatrao je informaciju o zaključku Uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske od 13. decembra 2019. godine, dostavljenu od Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Pravni komitet NSBiH potvrdio je na ovoj sjednici da je 21. avgusta 2019. dostavio svoje mišljenje u vezi sa pitanjem mogućnosti eventualnog sazivanja vanredne sjednice Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske te sa pitanjem izjašnjavanja o radu i glasanja o povjerenju ili nepovjerenju predsjedniku FSRS. U vezi s razmatranom informacijom o zaključku Republičke uprave za inspekcijske poslove, Pravni komitet NSBiH zauzeo je stav da nije nadležan cijeniti osnovanost ili ispravnost navedenog zaključka - piše u saopćenju NSBiH te se naglašava: 

- U pogledu navedenog zaključka Republičke uprave za inspekcijske poslove, Pravni komitet NSBiH izražava zabrinutost zbog eventualnih posljedica s kojima bi se članovi NSBiH mogli suočiti prilikom rješavanja spornih situacija ili provođenja bilo kakvih internih procedura, kad ono bude obavljeno uz intervenciju organa javne vlasti s obzirom na to da je navedeno postupanje protivno pozitivnim pravnim propisima FIFA-e, UEFA-e i NSBiH.

Tagovi

NSBiH FSRS

Komentari

NA VRH