NOGOMET

Zlatna lopta Mesiju je nepravda, Ronaldo je najbolji svih vremena

Ronaldo: Mesi ga prestigao po broju priznanja za igrača godine. AFP

E. J. / Avaz.ba

18.12.2019

Menadžer napadača italijanskog Juventusa Kristijana Ronalda (Cristiano, 34) tvrdi da je nepravda to što je Zlatna lopta za najboljeg fudbalera u ovoj godini dodijeljena Lionelu Mesiju (Messi, 32).

Time je Argentinac u dresu španske Barcelone po šesti put izabran za najboljeg na svijetu i prestigao je legendarnog Portugalca, koji je ostao na "samo" pet lopti. 

- Zlatna lopta Mesiju? Za mene to nije pravedno. Kristijano je najbolji u historiji fudbala. Prije njega Portugal nije osvojio ništa, a sa njim imaju Evropsko prvenstvo i Ligu nacija. On je transformisao Portugal, Real Madrid, svjetski fudbal… Nemoguće ga je porediti sa bilo kim drugim - rekao je Žorge Mendeš (Jorge Mendes).

Barcin napadač Mesi postigao je prošle sezone 36 golova i predvodio svoj klub do desete titule u prvenstvu Španije. Bio je najbolji strijelac Lige prvaka, a osvojio je i Zlatnu kopačku, kao najefikasniji igrač u pet vodećih evropskih liga.

Ronaldo, koji je četiri od pet Zlatnih lopti osvojio kao član Barceloninog najvećeg rivala Reala, od ljeta 2018. je igrač Juventusa kojem je prošle sezone pomogao da osmi put uzastopno postane prvak Italije.

Portugalac je postigao ukupno 28 golova u svim takmičenjima. Iako je propustio nedavnu ceremoniju dodjele Zlatne lopte u francuskom Parizu, što su mnogi protumačili kao znak nepoštovanja prema Mesiju, Mendeš tvrdi da njegovog klijenta nije potreslo to što nije dobio nagradu.

- CR7 je šampion, koji zna šta treba da radi - rekao je Mendeš. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.