TRANSFERI

Borusija Dortmund planira zaraditi čak 140 miliona eura na Englezu

"Milioneri" bi mogli izvesti jednu od najvećih "krađa" u historiji nogometa

Sančo: Predstavlja budućnost svjetskog nogometa. AFP

J. A. / Avaz Sport

20.12.2019

Borusija Dortmund mogla bi izvesti jednu od najvećih "krađa" u historiji nogometa. U pitanju nije teren za igru, već transfer tržište na kojem polažu prava na jednog od najtraženijih igrača na svijetu. Riječ je o engleskom reprezentativcu Džejdonu Sanču (Jadon Sancho). 

Ovaj 19-godišnji momak je prvi koji je ove sezone u pet najjačih liga Evrope stigao do dabl-dabla, po deset golova i asistencija u prvenstvu (trenutno je na 12 golova i 13 proigravanja). Sančo je već odranije zainteresirao najveće evropske klubove, ali će tek predstojećeg ljeta oni krenuti u surovu bitku za njegov transfer. 

Borusija upravo i računa na to pa bi lako mogla da profitira čak 140 miliona eura na ovom nogometašu. Naime, Borusija je dovela Sanča 2017. kao potpunog anonimusa iz omladinskog tima Mančester sitija za "siću" od 8,5 miliona eura, prenosi B92. 

Danas, godinu i po kasnije, mediji tvrde da ga Borusija neće pustiti za manje od 148 miliona eura. Interes za Sanča dosad su najviše pokazali Mančester junajted i Liverpul. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.