NOGOMET

Dalićeve riječi odjeknut će u Srbiji: Uvijek isto kad su oni u pitanju

Odlučio ostati na klupi "Vatrenih" i ostvariti još dva cilja

Dalić: Želi jake rivale. AFP

J. A. / Avaz Sport

20.12.2019

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić dao je intervju za HNTV, u kojem je, između ostalog, govorio o predstojećem Evropskom prvenstvu. 

- Ne možemo imati bolje otvaranje nego utakmicu na Vembliju protiv Engleske. Bit će 20.000 Hrvata, sjajna atmosfera. Ali neće biti lako, pogotovo nakon polufinala na Svjetskom prvenstvu, gdje smo ih dobili. Oni će tražiti osvetu. Češka? Dobila je Engleze, pokazala je kvalitet. Kao posljednjeg člana grupe ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija, a ne bih volio ni Škotsku jer bi igrali kao gosti - kazao je Zlatko Dalić, čije će riječi sigurno odjeknuti u Srbiji.

Potom se Dalić osvrnuo na pripreme za Euro. Kako kaže, želi jake rivale.

- Zanimaju me samo jaki protivnici, a ne bildanje statistike u slabim utakmicama. Ne znamo još tačno s kim ćemo igrati, ali želja je jasna. Prije SP igrali smo sve redom jake utakmice protiv Meksika, Perua, Brazila i Senegala. Tako želimo odraditi i dvoboje u martu i junu iduće godine - jasan je bio Dalić. 

Nakon historijskog srebra na Svjetskom prvenstvu Dalić je imao brojne ponude, ali je odlučio ostati na klupi Hrvatske i ostvariti još dva cilja. 

- Imao sam neke ponude nakon SP, ali ih nisam želio potencirati. U meni i dalje ima vatre za ovaj posao i nakon SP zacrtao sam dva cilja. Jedan je da vratimo reprezentaciju u Split, a drugi je Euro. Oba smo ostvarili i idemo dalje. Meni niko ne može platiti ponos i sreću koju osjetim s reprezentacijom u Splitu ili u Rijeci kada ostvarimo plasman na Euro - naglasio je Dalić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.