FUTSAL

Reprezentacija Srbije se okuplja u Višegradu

Igrat će utakmicu

Ivančić: Očekuje dobro gostoprimstvo. FSS

Piše: J. A. / Avaz Sport

20.12.2019

Futsal reprezentacija Srbije svoje će aktivnosti u 2019. godini završiti odlaskom u Višegrad, gdje će odigrati revijalnu utakmicu protiv selekcije grada Višegrada, koja će se održati u četvrtak, 26. decembra, u 20 sati u lokalnoj sportskoj dvorani, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor Srbije Goran Ivančić iskoristit će ovo posljednje okupljanje prije novogodišnje pauze kako bi isprobao još nekoliko kandidata za predstojeću elitnu rundu kvalifikacija koja će se igrati od 31. januara do 5. februara u Nišu.

- Poziv iz Višegrada poklopio se s našim željama da okupimo igrače iz naše lige i proširimo bazu reprezentativaca, jer ima jako puno talentiranih momaka koji strpljivo čekaju svoju šansu i ovo će biti jedna od njih. Sigurno nas očekuje dobro gostoprimstvo u Višegradu i radujemo se unaprijed boravku u ovom divnom gradu. Bit će ovo lijep način da u dobrom raspoloženju ispratimo godinu u kojoj je bilo dosta uspjeha, a već sredinom januara startamo s pripremama za elitnu rundu kvalifikacija za Prvenstvo svijeta, a kako je poznato, bit ćemo domaćini ovog turnira u Nišu - rekao je selektor Ivančić.

Tokom boravka u Višegradu futsal reprezentacija Srbije imat će prijem kod načelnika Općine Višegrad, a planirano je i druženje s djecom iz Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.