ITALIJA

Rosoneri vole veterane: Nakon Ibrahimovića, žele i veznjaka Junajteda

Ibrahimović: Još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

21.12.2019

Stefano Pioli zatražio je od čelnika Milana da mu ispune veliku želju u predstojećem zimskom prijelaznom roku.

Nije u pitanju samo mogući dolazak slavnog švedskog napadača bosanskohercegovačkih korijena Zlatana Ibrahimovića (38), koji vaga gdje će nastaviti karijeru nakon odlaska iz američkog Los Anđeles galaksija, nego novi kormilar "Rosonera" traži i jako ime u veznom redu.

Kako prenosi "Gazzetta dello Sport", u prvom planu je Nemanja Matić. Reprezentativac Srbije ima 31 godinu, kao i ugovor koji mu istječe na kraju ove sezone sa Mančester junajtedom, što ga čini idealnom metom Milana.

Jedini problem, navodi isti izvor, mogli bi biti finansijski prohtjevi igrača koji u engleskom velikanu trenutno ima plaću od sedam miliona eura godišnje. No, on je navodno i dalje prioritet čelnika "Rosonera". Matić je ove sezone sakupio samo sedam nastupa u dresu Junajteda u svim takmičenjima.

Inače, Milan će sutra u italijanskoj Seriji A gostovati Atalanti (12.30 sati), dok će njegov gradski rival Inter danas na svom terenu igrati protiv Đenove (18 sati). Prema kladionici "Mozzart", kvota na pobjedu Intera je 1.45, a Đenove 7.25.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.