ITALIJA

Nova smjena u Seriji A: Džeko i saigrači presudili treneru Fiorentine

Montela: Drugi put dobio otkaz u Firenci. AFP

E. J. / Avaz.ba

21.12.2019

Uprava italijanskog nogometnog prvoligaša Fiorentine otpustila je trenera Vinčenca Montelu (Vincenzo Montella) poslije jučerašnjeg poraza od Rome (1:4) u kojem je naš reprezentativac Edin Džeko postigao gol uz dvije asistencije za pobjednički tim.

Bio je to "Ljubičastima" iz Firence već osmi poraz u 17 ovosezonskih utakmica u prvenstvu u kojem su osvojili samo dva boda u posljednjih sedam susreta. Fiorentina je trenutno 14. na tabeli sa 17 bodova.

- Vinčenco Montela je razriješen dužnosti trenera prvog tima. Odluka je donijeta poslije duge i isrcpne analize igara i rezultata. Klub želi da se zahvali Monteli na radu, želimo mu mnogo uspjeha u nastavku karijere. Ime novog trenera bit će objavljeno narednih dana - saopćila je Fiorentina.

Montela (45), nekada poznati igrač, Fiorentinu je već vodio između 2012. i 2015. godine te osvojio dva četvrta mjesta u Seriji A prije nego što je otpušten. Potom je vodio Sampdoriju, Milan i špansku Sevilju, da bi se u aprilu vratio u Firencu.

Za Fiorentinu je već počela zimska pauza, jer je naredni meč u Seriji A očekuje tek 6. januara. Inače, ovo je već osma trenerska smjena u šampionatu Italije ove sezone. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.