ITALIJA

Na izlaznim vratima Juventusa: Hrvatski napadač odlazi u Aziju

Mandžukić: Bez nastupa u ovoj sezoni. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

22.12.2019

Napadač italijanskog Juventusa Mario Mandžukić viđen je u Kataru, gdje prolazi medicinske preglede u ekipi El-Duhaila, kluba kojem se gotovo priključio ovog ljeta, prenosi "Football Italia".

Ukoliko ne bude komplikacija, očekuje se da će se 33-godišnji hrvatski nogometaš sada priključiti bivšem saigraču iz Juventusa, marokanskom stoperu Mehdiju Benatiji (Benatia), u katarskom timu sa kojim dogovara posljednje detalje transfera. Videosnimak pokazuje Mandžukića na putu u medicinski centar.

On je također povezivan i sa ostankom u Evropi, a najčešće su se spominjali engleski Mančester junajted i Juvetusov rival u Seriji A, Milan. No, sada se čini da je Azija najrealnija opcija.

Američka MLS također je bila alternativa za iskusnog napadača kojem je novi trener prvaka Italije Mauricio Sari (Maurizio Sarri) još u predsezoni rekao da nije u njegovim planovima. Mandžukić se "Bjankonerima" priključio 2015. godine iz španskog Atletiko Madrida te odigrao 162 meča uz 44 gola i 18 asistencija. Međutim, ove sezone nije upisao nijedan nastup. 

I ekipa Juventusa se trenutno nalazi u Aziji, preciznije u Saudijskoj Arabiji, gdje će danas u Rijadu protiv Lacija igrati meč Superkupa Italije (17.45 sati). Prema kladionici "Mozzart", kvota na pobjedu Juventusa je 2.15, a Lacija 3.40.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.