ITALIJA

Zajedno odigrali više od 600 utakmica: Glavne zvijezde dižu sidro iz slavnog kluba

Mertens: Belgijanac igra u dobroj formi. AFP

E. J. / Avaz.ba

22.12.2019

Krilni napadač Napolija Hoze Kaljehon (Jose Callejon) posljednji je u nizu nogometaša koji je odbio produženje ugovora sa slavnim italijanskim timom, prenosi "Corriere dello Sport".

Nekadašnji španski reprezentativac (32) bit će slobodan igrač u junu iduće godine i vjeruje se da će napustiti San Paulo nakon sedam sezona. "Corriere" navodi da je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis (Laurentiis) ponudio Špancu novi dvogodišnji ugovor, ali bez povišice plaće.

Kaljehonova aktuelna zarada je 3,5 miliona eura godišnje, ali on navodno želi barem pola miliona više, pa bi mogao novi izazov potražiti ili u rivalskom Milanu ili u Kini. Španac je u 324 nastupa za klub iz Napulja postigao 79 golova uz 75 asistencija.

Produženje saradnje navodno je odbio i Belgijanac Dris Mertens (Dries, 32). Ponajbolji igrač Napolija je u 21 nastupu ove sezone postigao devet golova uz četiri asistencije. Belgijski napadač je do sada odigrao čak 303 meča za Napoli te zabilježio 118 golova i 71 asistenciju.

Inače, Napoli će danas u 17. kolu italijanske Serije A gostovati Sasuolu (20.45 sati). Prema kladionici "Mozzart", kvota na pobjedu Sasuola je 4.60, a Napolija 1.75.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.