NJEMAČKA

Bajern na pravom putu: Salihamidžić neće mijenjati trenera

Flik: Sjajni rezultati na klupi Bavaraca. AFP

E. J. / Avaz.ba

22.12.2019

Bajern Minhen potvrdio je danas da će privremeni trener Hansi Flik (Flick) ostati na klupi njemačkog nogometnog giganta najmanje do kraja tekuće sezone nakon što je poslije smjene Nike Kovača, čiji je bio pomoćnik, nanizao osam pobjeda u deset susreta.

- Nastavak sa Hansijem Flikom kao glavnim trenerom nakon tog perioda moguća je opcija za Bajern - saopćio je prvak Njemačke.

Flik (54), koji je bio pomoćni trener u reprezentaciji Njemačke u osvajanju naslova svjetskog prvaka 2014., preuzeo je Bavarce početkom novembra nakon raskida saradnje sa Kovačem. Subotnja pobjeda od 2:0 protiv Volfsburga sačuvala je Bajern na trećem mjestu njemačke Bundeslige na zimskoj pauzi, sa četiri boda zaostatka za vodećim Lajpcigom.

Bajern je pod Flikom izborio plasman u osminu finala evropske Lige prvaka, kao prvi njemački tim koji je dobio svih šest mečeva u grupnoj fazi elitnog kontinentalnog takmičenja.

- Hansi je zaslužio naše povjerenje. Uvjerljivi nastupi naših igrača u posljednjih nekoliko sedmica pokazali su da smo na pravom putu sa Hansijem Flikom - rekao je Hasan Salihamidžić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni sportski direktor Bajerna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.