ENGLESKA

Gvardiola iskren: Ne znam da li zaslužujem novi ugovor

Brojne su spekulacije da će španski stručnjak napustiti klub s Etihada

Gvardiola: Govorio o budućnosti u Sitiju. AFP

J. A. / Avaz Sport

23.12.2019

Pep Gvardiola (Guardiola) ne zna ostaje li na klupi Mančester sitija.  Brojne su spekulacije da će španski stručnjak napustiti klub s Etihada, međutim i dalje je sve otvoreno. 

Gvardiola zanimljivo nijedan klub nije vodio duže od četiri godine, a ugovor sa Sitijem ima do ljeta 2021.

Ovo mi je četvrta sezona, sljedeća će biti peta jer ću pokušati da ostanem. U pitanju je dug vremenski period. Nevjerovatno dobro se osjećam ovdje, ali moram vidjeti zaslužujem li novi ugovor. Nivo se povećao, očekivanja su veća i vidjet ćemo možemo li se sa tim izboriti, nije samo do mene. Sada nas čeka kratka pauza sa porodicama, priprema za utakmicu sa Volvsom i odmor. Imat ćemo vremena razmišljati o tome u budućnosti - kazao je Gvardiola. 

Siti u petak od 20:45 gostuje Vulverhemptonu, koji je šesti na tabeli, a Gvardiola je pohvalio menadžera Nuna Espirita Santa, čiji klub je doživio samo jedan poraz na posljednjih 13 ligaških mečeva. 

- Vulvsi su jedan od najtežih protivnika. To šta Nuno radi je nevjerovatno. Bit će to jedna od najtežih utakmica za nas, oni su kod kuće fantastično organizirani, imaju odličan ritam u napadu. Nadam se da ćemo mi moći da zadržimo nivo kao prethodnih sedmica i utakmica - naglasio je Gvardiola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.