PREGOVORI

Ibrahimović bliži nego ikad povratku u italijanski klub

Ibrahimović: U Milanu čekaju konačnu odluku. AFP

E. J. / Avaz.ba

24.12.2019

Zlatan Ibrahimović je bliži nego ikad povratku u redove Milana i to nakon izvještaja da će ugovor slavnog golgetera ovisiti ne od timskog rezultata nego njegovog učinka na terenu.

Legendarni švedski nogometaš bosanskohercegovačkih korijena (38) u januarski prijelazni rok zakoračit će kao slobodan igrač nakon što mu istekne ugovor sa američkim ligašem Los Anđeles galaksijem krajem mjeseca.

Ibrini pregovori sa "Rosonerima" su bili prekinuti prošle sedmice, jer se dvije strane nisu mogli dogovoriti, ali sada su nastavljeni i to veoma uspješno, tvrde listovi "La Gazzetta dello Sport" i "Corriere della Sera".

Prema njihovim navodima, Ibrahimoviću je pripremljen ugovor na šest mjeseci uz opciju produženja na iduću sezonu. Za razliku od prethodne ponude, u kojoj je produženje ugovora ovisilo o tome da li će se italijanski klub plasirati u Ligu prvaka ili Evropsku ligu, sada je Ibrahimoviću ponuđeno da u slučaju da ispuni određene uvjete, vezane za broj nastupa i golova, može aktivirati klauzulu o nastavku saradnje do 2021. godine.

U Milanu očekuju da će Zlatan u narednih nekoliko dana donijeti odluku i možda se već 30. decembra priključiti treninzima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.