USPJESI

Alma Kamerić, ljepotica u kopačkama, gradi i trenersku karijeru

Mlada Tuzlanka svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju muškaraca

Piše: J. A. / Avaz Sport

24.12.2019

Kamerić: Treba nam što jače prvenstvo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Alma Kamerić nogometna je reprezentativka Bosne i Hercegovine u redovima SFK 2000 Sarajevo. Ova 23-godišnja Tuzlanka ljubav prema nogometu gaji još od malih nogu, a trenutno je studentica na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u gradu soli.

SFK 2000 Sarajevo i ove godine nezaustavljivo gazi ka šampionskoj tituli. Bordo dame jesenje su prvakinje Premijer ženske lige BiH sa stopostotnim učinkom (11 utakmica, 11 pobjeda). Ukoliko sarajevski tim osvoji 18. uzastopnu titulu prvaka, to će značiti i rušenje svjetskog rekorda, pošto je trenutno SFK 2000 Sarajevo na toj listi poravnat sa ekipom KI sa Farskih Otoka, koja je također 17 puta zaredom bila prvak.

- Cilj nam je svakako dupla kruna kao i ranijih godina. Nakon polusezone smo na dobrom putu da ostvarimo novu titulu prvakinja i napravimo taj historijski uspjeh. Ne da će nam biti cilj samo ove godine osvojiti, nego da dignemo tu ljestvicu što više budemo mogli i da nastavimo naš niz osvojenih prvenstava što duže - kaže Alma Kamerić, koja ističe da je tajna uspjeha odan i kvalitetan rad te stalna želja za još boljim rezultatima.

Smatra da ženski nogomet sve više napreduje u našoj državi.

- Stanje je bolje u odnosu na ranije godine, ostali klubovi su počeli više raditi i osjeti se napredak. To nam sigurno znači zbog evropskih utakmica i treba nam što jače prvenstvo, kako bi i u Evropi pravile još bolje rezultate. Također i reprezentacije su pokazatelj kako ženski nogomet u BiH raste, pravimo sve bolje rezultate pored naših nastupa u Evropi - mišljenja je naša sagovornica.

Kamerić: Prijaju lijepi komentari. Privatni album

S dosta emocija govori i o dresu s državnim grbom.

 - Igranje za reprezentaciju BiH bio je moj san, koji se uz mnogo rada ostvario. Taj osjećaj je teško opisati, taj dres, tu himnu, tu borbu na terenu za svoju državu, slavlje nakon svakog gola. Želim da to svako doživi - riječi su bh. reprezentativke.

Osim što briljira na terenu, mlada Tuzlanka svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju muškaraca.

- Prijaju mi lijepi komentari i laskanja. Međutim, smatram da pored te ljepote, mnogo je bitnija ona unutrašnja, šta nosiš u sebi, tj. karakter. Nemam određeni tip muškarca, ali volim one s manirima. U glavim zamišljam crnog momka, a zaljubim se uvijek u suprotno od toga. Prvo što zapazim je osmijeh i lijepe ruke - kaže zanosna nogometašica, kojoj je uzor Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Ova ljepotica u kopačkama u budućnosti želi završiti fakultet i graditi trenersku karijeru.

- Educiram se za trenericu, posjedujem prvu licencu i tu ne namjeravam stati. Želim učiti i raditi s djecom, jer volim druženje sa njima. Također, vidim sebe i kao fizioterapeuta. U našem klubu već učim neke praktične stvari uz našeg fizioterapeuta, obzirom da imam neko osnovno znanje iz te struke, ali vidjet ćemo sve. Želim se zahvaliti klubu i trenerici Samiri Hurem koja mi pruža maksimalnu podršku u mojim planovima te porodici i prijateljima. Svi oni su moj vjetar u leđa - zaključuje Alma Kamerić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.