ŠPANIJA

Kenan Kodro za “Avaz”: Moramo biti ponosni na bod protiv Reala u Madridu

Kodro:: Imamo realne šanse da odemo na Euro. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

24.12.2019

U posljednjoj utakmici 18. kola španske fudbalske Primere Atletik iz Bilbaa našeg reprezentativnog napadača Kenana Kodre uzeo je veliki bod Realu u Madridu (0:0).

To je iskoristila Barcelona, koja će novu godinu dočekati na prvoj poziciji.

Konačno starter

- Bilo je dobro, uzeli smo bod, što je, na kraju, i najvažnije - rekao je Kodro (26) u razgovoru za “Dnevni avaz“.

Za razliku od početka sezone, izborili ste se za mjesto u startnoj poziciju. U Madridu ste odigrali 72 minute...

- Hvala Bogu, sada ima više prilika za igru, imam više minuta u nogama. Mislim da sam to zaslužio. Dao sam i neke golove te tako stekao povjerenje struke. Ostvarili smo dobar rezultat, što može izboriti malo ekipa na Santijago Bernabeuu. Zbog toga moramo biti ponosni. Idemo dalje...

Što se tiče mene, nastavit ću da radim kao i do sada, a daj Bože da i u nastavku bude kao u finišu ove polusezone i što se tiče minuta u igri, ali i golova.

Pojedini bh. mediji već duže vrijeme špekuliraju oko Vašeg odlaska iz Bilbaa?

- Ma, nema ništa od toga... Igrač sam Bilbaa, imam ugovor još dvije godine, a sretan sam tu gdje jesam. To mi je najvažnije.

Atletik je trenutno sedmoplasirani, sa dva boda manje od šestoplasiranog Hetafea, koji je na poziciji koja vodi u Evropu. Kakvi su klupski ciljevi?

- U Bilbau su ciljevi uvijek veliki. Ipak, Atletik je dobar klub... Nikad ne znaš šta se može desiti, ali mi ćemo se u svakoj utakmici boriti do kraja da uđemo u Evropu, naravno.

Državni tim

S obzirom na to da ste se konačno ustalili u ekipi, razmišljate li o povratku u reprezentaciju Bosne i Hercegovine?

- Naravno, to mi je cilj. Bio bih veoma sretan da se vratim u reprezentaciju. Lijepo je biti među našim najboljim igračima.

Jednostavno, volim biti tu, u konkurenciji za naš najbolji državni tim. To mi je uvijek velika čast. Zašto kriti, naravno da očekujem novi poziv novog selektora.

Kako ocjenjujete šanse naše reprezentacije u baražu za Evropsko prvenstvo 2020?

- Imamo realne, odnosno velike šanse da odemo na Euro 2020. Moramo biti svjesni da smo blizu Evropskog prvenstva, gdje naša reprezentacija nikad nije bila. To je velika prilika za sve nas, a posebno za ove starije igrače.

S druge strane, mladi ili mlađi igrači imaju odličnu priliku za dokazivanje... Vjerujem da će, uz posljednje promjene, ponovo doći dobri rezultati. Naravno, imamo dobre igrače i dobru ekipu, samo to moramo pokazati i na terenu pod zastavom domovine.

Čast je imati takvu ličnost za selektora

Novi selektor naše reprezentacije je Mostarac Dušan Bajević, što je obradovalo Kodru.

- Već sam upoznao novog selektora, jer je, kao i ja, Mostarac. Također, o njemu znam mnogo toga iz razgovora s ocem... Ne treba ni napominjati da je Bajević fudbalska legenda, ne samo Bosne i Hercegovine, već i bivše Jugoslavije.

Čast je imati takvu ličnost na čelu reprezentacije, a posebno mi je drago što je Mostarac - kaže Kenan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.