REPREZENTATIVCI

Kako sve vide njemački mediji: Čudna karijera Muhameda Bešića

Spominju čuvanje Lionela Mesija

Bešić: Očekivali više. Arhiv

Piše: N. D. / Avaz.ba

26.12.2019

"Bivši HSV-ov talent u Engleskoj: Čudna karijera Muhameda Bešića", naslov je analize "Hamburger Morgenposta", koja govori o bh. reprezentativcu, nekadašnjem igraču njemačkog kluba.

Davno, davno. Neki ga se možda i ne sjećaju. Veza između Bešića i HSV-a počela je obećavajuće. Zajedno sa Heung-Min Sonom je smatran nadolazećom zvijezdom. Tada se govorilo da će njih dvojica dominirati. To je bio slučaj sa Sonom, koji je tri godine poslije prešao u Leverkusen za deset miliona eura, a zatim je sazrio u Totenhemu. No, Bešić je imao teži period. Imao je samo tri nastupa u sezoni 2010./2011., a u narednoj sezoni nije dobio ni minutu u Bundesligi. Čudno, tada je već debitirao za reprezentaciju BiH - napisali su Nijemci.

Nakon što opisuju njegov put kroz karijeru, spominju Svjetsko prvenstvo i odlično čuvanje Lionela Mesija (Messi), a donose i zaključak.

Čudan put karijere za 27-godišnjaka, koji se nije razvijao onako kako se HSV nadao. Sada može biti ponosan na 44 utakmice u reprezentaciji - naglasili su.

Inače, Bešićev Šefild danas igra protiv Votforda. Prema Mozzartu, koeficijent na domaći Šefild je 1.85, dok je na goste 4.50.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.