ENGLESKA

Totenhem nakon preokreta pobijedio Brajton, Ali junak "Pijetlova"

Dosta uzbuđenja na utakmici i na kraju trijumf ekipe Žozea Murinja

Slavlje nogometaša Totenhema. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

26.12.2019

U Engleskoj se već tradicionalo 26. decembra igraju utakmice nogometne Premijer lige. Čuveni "Boxing Day" otvoren je susretom između Totenhema i Brajtona, a na kraju je domaća ekipa slavila nakon preokreta rezultatom 2:1.

Totenhem je na početku meča bio mnogo konkretniji na terenu. Hari Kejn (Harry Kane) postigao je u 24. minuti lijepo gol, ali je sudija odlučio da poništi pogodak nakon što je VAR signalizirao da je napadač "Pijetlova" bio u ofsajdu. 

Hladan tuš za domaće navijače desio se u 37. minuti, kad je Adam Vebster (Webster), nakon centaršuta iz slobodnog udarca, glavom poslao loptu u mrežu gola Totenhema za vodstvo gostiju od 0:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena. 

Totenhem je u nastavku krenuo u potpunu ofanzivu, a domaćini su do izjednačenja stigli u 53. minuti, kad je Kejn prvi dočekao odbijenu loptu i zakucao je u mrežu za 1:1.

Pobjedu ekipi Žozea Murinja (Jose Mourinho) donio je Dele Ali (Alli), koji je u 72. minuti odličnu akciju Totenhema završio golom za konačnih 2:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.