SARAJEVO

Nermin Šabić, novi selektor bh. kadeta: Ovo imenovanje je kao nagrada za moj rad

Imat će podršku Sakiba Malkočevića, koji će sada obavljati funkciju skauta svih omladinskih selekcija

Džemidžić, Pilav i Šabić: Dogovorene akcije za naredni period. NSBiH

J. A. / Avaz Sport

27.12.2019

Novi selektor U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić boravio je danas u prostorijama Nogometnog saveza, BiH gdje je razgovarao s generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem i izvršnim direktorom Sektora za sport Elmirom Pilavom.

Na sastanku su precizirane i dogovorene akcije za naredni period s ciljem stvaranja selekcije koja će se takmičiti za plasman na Evropsko prvenstvo u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Nermin Šabić ne krije zadovoljstvo što će u narednom periodu s klupe predvoditi bh. kadete. 

Velika čast i privilegija za mene je što sam imenovan na mjesto selektora jedne nacionalne selekcije. Nakon dugogodišnjeg igranja, a zatim i trenerskog posla, ovo mi je došlo kao nagrada za moj rad. Nadam se da ću na najbolji način iskoristiti ovu priliku i da ćemo uspjeti da ostvarimo što bolje rezultate, te da će igrači iz kadetske selekcije kasnije predstavljati našu zemlju u budućnosti u juniorskoj, mladoj i seniorskoj selekciji. Pred nama je dosta posla i praćenja igrača, ali vjerujem da ćemo uspjeti u našim ciljevima i da ćemo dostojno predstavljati našu zemlju i NSBiH - rekao je Šabić za zvaničnu stranicu NSBiH. 

Nermin Šabić će u radu imati podršku dosadašnjeg selektora Sakiba Malkočevića, koji će sada obavljati funkciju skauta svih omladinskih selekcija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.