ITALIJA

Sve za novi ugovor s Romom: Džeko gubi kapitensku traku?

Pelegrini i Džeko: Saigrači u rimskom klubu. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

27.12.2019

Roma je spremna ponuditi Lorencu Pelegriniju (Lorenzo Pellegrini) dres sa brojem deset i kapitensku traku ukoliko potpiše novi ugovor sa "Vučicom", prenosi "Football Italia".

Bivši nogometaš Sasuola vezan je ugovorom sa Rimljanima do 2022. godine, ali u njemu ima opciju o raskidu saradnje za 30 miliona eura, što je skromna suma za veznjaka njegovog kalibra i čini ga očitom metom najvećih evropskih klubova.

Pelegrini (23) rođen je u Rimu. Počeo je karijeru u Rominoj akademiji prije četiri godine, ali se dvije sezone kasnije vratio u italijansku prijestonicu. "Corriere dello Sport" tvrdi da sportski direktor Rome Đanluka Petraki (Gianluca Petrachi) nastoji sa njim potpisati novi ugovor i ukloniti spornu klauzulu.

U tom mu je procesu spreman ponuditi i više ovlasti te dati dres sa brojem deset, koji je nosio legendarni Frančesko Toti (Fracesco Totti), ali i kapitensku traku za koju su trenutno zaduženi Alesandro Florenci (Alessandro Florenzi) i naš napadač Edin Džeko.

Pelegrini je od povratka u Romu 2017. odigrao 85 mečeva, zabilježivši osam golova i 21 asistenciju. Upisao je i 12 nastupa za reprezentaciju Italije. U 14 nastupa ove sezone Pelegrini je postigao jedan gol uz devet asistencija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.