ASOVI

Oglasio se nakon transfera: Šta je Ibrahimović obećao navijačima Milana

Ibrahimović u dresu Milana. AFP

E. J. / Avaz.ba

27.12.2019

Zlatan Ibrahimović oglasio se na zvaničnom klupskom sajtu Milana, potvrdivši dolazak u redove "Rosonera".

- Vratio sam se u klub koji mnogo respektiram i u grad koji mnogo volim. Zajedno sa saigračima, borit ću se da promijenimo tok sezone. Sve ću učiniti da se to desi - poručio je legendarni švedski nogometaš, koji je prije sedam godina iz Milana otišao u francuski Pari Sen Žermen.

Ibrahimović, koji je u posljednje dvije sezone nastupao za američki Los Anđeles galaksi, u Milano bi trebao doputovati 2. januara. Ibrahimović je tokom prethodnog boravka u Milanu, od 2010. do 2012. godine, u 85 mečeva postigao 56 golova za “Rosonere”.

Bio je ključni igrač u ekipi koja je 2011., pod vodstvom trenera Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri), postala prvak Italije, što je bio Milanov posljednji domaći naslov. Transfer slavnog napadača jedna je od rijetkih ovosezonskih dobrih vijesti za “Rosonere”, čiji je član i bh. reprezentativac Rade Krunić.

Nakon 17 kola, Milan zauzima tek 11. mjesto na tabeli Serije A sa samo 21 osvojenim bodom, čak 14 manje od mjesta koje vodi u Ligu evropskih prvaka iduće sezone. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.