ITALIJA

Bivši igrač Milana otkrio stvaran razlog Ibrahimovićevog povratka

Nakon sedam godina legendarni Šveđanin će ponovo igrati na San Siru

Ibrahimović: Vraća se u Italiju. AFP

J.A. / Avaz Sport

29.12.2019

Čuveni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović (38) potpisao je u petak šestomjesečni ugovor s Milanom, u koji se vraća nakon sedam godina. 

Ibrahimović je igrao u Milanu od 2010. do 2012. godine, nastupio je u 85 utakmica i zabio 56 golova, koji su Milanu donijeli naslov prvaka Italije i Superkup.

Zlatan će za pola godine boravka u Milanu dobiti nevjerovatna tri miliona eura, a njima ostaje tek nada da će Šveđanin spasiti što se spasiti da u napadu. 

Međutim, pojedinci tvrde da se Ibrahimović nije vratio zbog novca jer, realno, mogao je dobiti duplo više igrajući za neki egzotični klub. Bivši igrač Milana Rui Kosta (Costa) otkrio je stvaran razlog Ibrahimovićevog povratka.

Ibra je Ibra. Za njega godine nisu važne i mislim da će svi vidjeti da je i s 38 godina u fantastičnoj formi. Zvijezda poput njega može napraviti razliku u Milanu, a siguran sam da nije došao zbog novca. Došao je pomoći klubu koji mu je drag, a kad nekome kao što je on Milan tako puno znači, to je velika stvar za klub - pojasnio je Rui Kosta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.