ENGLESKA

Mančester siti pobijedio Šefild, Bešić prvi put bio starter

Posljednja utakmica 20. kola Premijer lige

Slavlje nogometaša Mančester sitija. APF

Piše: J.A. / Avaz Sport

29.12.2019

Nogometaši Mančester sitija pobijedili su Šefild junajted rezultatom 2:0 u posljednjoj utakmici 20. kola engleske Premijer lige. 

Domaćini su na početku susreta bili mnogo bolji i kontrolirali igru. Ipak, gosti su u 29. minuti zatresli mrežu kada je Lis Muse (Lys Mousset) savladao golmana Sitija Klaudija Brava (Claudio). Međutim, sudija Kris Kavana (Chris Kavanagh) je nakon pregleda VAR snimka poništio gol Šefilda jer je prije pogotka bio ofsajd.  

Nakon toga ponovo su "Građani" dominirali terenom, no do odlaska na odmor ostalo je 0:0. U drugom poluvremnu Siti je nastavio s napadima, a ofanzivna igra ekipi Pepa Gvardiole (Guardiola) isplatila se u 53. minuti kada je nakon asistencije Kevina de Brujnea (De Bruyne), Serhio Aguero (Sergio) prekrasno pogodio za 1:0 i erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Igrala se 82. minuta kada je Kevin de Brujne fino primio sjajan pas na rubu šesnaesterca i u svom stilu zavrnuo loptu u donji lijevi ugao gola Šefilda za konačnih 2:0. 

U početnoj postavi Šefilda prvi put se našao Muhamed Bešić. Naš reprezentativac igrao je do 75. minute kada je umjesto njega na teren ušao Oli Makberni (Oli McBurnie). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.