ITALIJA

Juventus dovodi skupo pojačanje: Stiže Šveđanin vrijedan 50 miliona eura

Kuluševski: Zapažene igre u dresu Parme. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

30.12.2019

Juventus želi dovesti Dejana Kuluševskog za kojeg je spreman platiti Atalanti između 40 i 50 miliona eura obeštećenja, prenosi "Footbal Italia".

Mladi švedski reprezentativac važi za senzaciju ove sezone u italijanskoj Seriji A u kojoj je u 17 nastupa za Parmu, kao posuđeni igrač Atalante, postigao četiri gola uz sedam asistencija. I aktuelni prvak Italije bi u slučaju da dogovori transfer Kuluševskog ostavio 19-godišnjeg veznjaka na posudbi u Parmi do kraja tekuće sezone.

"Sky Sport Italia" i "La Gazzetta dello Sport" navode da je Šveđanin makedonskih korijena dogovorio detalje ugovora sa Juventusom, a da je ostalo još da klubovi postignu konačni dogovor.

Kuluševski bi za ugovor do 2024. imao plaću između dva i tri miliona eura po sezoni, dok bi klub iz Bergama mogao zaraditi na ime odštete 35 miliona eura plus 15 miliona kroz bonuse. Pored "Stare dame" za Kuluševskog su bili zainteresirani njeni rivali iz Serije A Napoli i Inter, kao i engleski klubovi Mančester junajted, Arsenal, Čelzi i Liverpul. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.