VERBALNI SUKOB

Rajola: Uništili su Pogbu, ne prislanjam pištolj ni na čije čelo

Tvrdi da je klub s Old Traforda u užasnom stanju

Rajola: Novac nije glavni faktor. AFP

J.A. / Avaz Sport

31.12.2019

Posljednjih nekoliko dana, po objavljivanju vijesti da je Erling Haland (Haaland) potpisao za Borusiju iz Dortmunda, došlo je do međusobnog optuživanja između holandskog agenta Mine Rajole (Raiola) i Mančester junajteda. 

Iz Junajteda tvrde da su odustali od transfera jer nisu željeli da ih Rajola dalje ucjenjuje, dok Holanđanin tvrdi da to nije tačno i da je Haland sam odabrao gdje će nastaviti karijeru.

Rajola, koji je od proteklih transfera Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe (Paul), Romelua Lukakua i Aleksisa Sančeza (Alexis Sánchez) u Junajted zaradio više od 50 miliona funti (58 miliona eura), sada tvrdi da je klub s Old Traforda u užasnom stanju.

Problem Pola Pogbe je Mančester junajted. To je klub bez osjećaja za realnost i bez sportskog projekta. Nikoga više ne bih odveo tamo, oni bi uništili i Maradonu, Pelea i Maldinija. Polu su potrebni klub i jak tim, kao što je Juventus bio prije toga - rekao je Rajola za list "Republika". 

Dodao je da novac nije glavni faktor kada reprezentira nekog igrača. 

- Moj dio zarade zavisi od plaće igrača i tako je sa svakim. Ne prislanjam pištolj ni na čije čelo. Imam li utjecaja na tržište? Da, svakako. Poenta je zarađujem li mnogo ili previše? Mislim da je mnogo. Ipak, novac me ne motivira, ja sam sa 20 godina bio milioner, mogao sam mirno da ležim na plaži i da živim od svojih prihoda - zaključio je Rajola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.