TRANSFERI

Mogu ucjenjivati: Igrači koji su u odličnim pozicijama u predstojećem prijelaznom roku

Imaju pravo pregovora

Kreću pregovori: Igrači u dobrim pozicijama. Printscreen

Piše: N. D. / Avaz.ba

1.1.2020

Januarska prodaja u svijetu fudbala već je na snazi, a posebno će biti zanimljivo šta će se desiti sa zvijezdama kojima je preostalo još samo šest mjeseci ugovora u njihovim klubovima. Oni sada imaju pravo pregovora s drugim klubovima, čak potpisati i predugovore, kako bi tokom ljeta obavili transfer bez odštete.  

Naravno, to može biti kockanje za njihove buduće ekipe, jer u slučaju povrede dobit će igrača koji im neće biti na raspolaganju odmah, ali to je stvar poslovnog rizika.

Uglavnom, u većini slučajeva to bi trebao biti dobar posao za sve. Igrači mogu dobiti veća primanja, agenti veće provizije, a novi klub igrača bez velike odštete. Samo sadašnji klub nema dobit.

Britanski mediji objavili su imena igrača kojima je ostalo šest mjeseci ugovora i koji bi mogli biti veoma poželjni na tržištu: Aleksander Nubel (Alexander) - Šalke, Tomas Munije (Thomas Meunier) - PSG, Fernandinjo (Fernandinho) - Mančester siti, Jan Vertongen (Vertonghen) – Totenhem, Ešli Jang (Ashley Young) - Mančester junajted, Adam Lalana (Lallana) – Liverpul, Luka Modrić - Real Madrid, David Silva, Mančester siti, Kristijan Eriksen (Christian) – Totenhem, Olivije Žiru (Olivier Giroud) – Čelzi, Vilijan (Willian) – Čelzi. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.