ENGLESKA

Hesus donio pobjedu Sitiju protiv Evertona, Vrančićev Norvič u finišu ispustio trijumf

21. kolo Premijer lige

Slavlje igrača Mančester sitija. AFP

Piše: J.A. / Avaz Sport

1.1.2020

Mančester siti pobijedio je Everton rezultatom 2:1 u susretu 21. kola engleske Premijer lige. 

Siti je djelovao dosta konkretnije na terenu. "Građani" su imali posjed lopte i kreirali šanse, dok su se gosti branili. U 12. minuti  Fil Foden (Phil) je zatresao mrežu Evertona, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda kojeg je dosudio glavni arbitar nakon pregleda VAR snimka. 

U 18. minuti Rijad Marez (Riyad Mahrez) je pao nakon duela u šesnaestercu, a sudija je odlučio uz VAR provjeriti je li bio penal za Siti. Nakon pregleda snimka, igra se nastavila pošto je arbitar odlučio da nije bilo prekršaja. 

Nakon toga Kevin de Brujne (De Bruyne) i Gabriel Hesus (Gabriel Jesus) imali su velike prilike, ali su mreže mirovale do odlaska na odmor. 

I u nastavku su se redale šanse za Siti, a "Građani" su Evertonov bunker probili u 51. minuti. Hesus je matirao golmana gostiju za veliko slavlje domaćih navijača na Etihadu. 

Sedam minuta kasnije, Hesus je po drugi put zatresao mrežu Evertona i novu radosta domaćih navijača. 

Everton je smanjio na 2:1 u 71. minuti kada je strijelac bio Rišarlison (Richarlison), što je bio i konačan rezultat.

Vest Hem je upisao uvjerljivu pobjedu nad Bornmutom 4:0. Dvostruki strijelac za domaće bio je Mark Nobl (Noble) koji je pogađao u 17.  i 35. minuti iz penala, a po jedan pogodak postigli su Sebastijan Haler (Sebastien Haller) u 25. minuti i Felipe Anderson u 66. minuti susreta. 

Norvič i Kristal palas remizirali su 1:1. Norvič je poveo u 4. minuti kada je strijelac bio bio Tod Kentvel (Todd Cantwell). Bod gostima donio je Konor Vikem (Connor Wickham) golom u 87. minuti. Mario Vrančić odigrao je cijeli meč za Norvič. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.