ENGLESKA

Kramponom je bio u ofsajdu, a Klop zna kako popraviti VAR

Brojne kontroverze konstantno izaziva korištenje videotehnologije

Engleska: VAR na meti ogromnih kritika. AFP

J.A. / Avaz Sport

1.1.2020

VAR je u Engleskoj na meti ogromnih kritika, što nije čudno. Brojne kontroverze konstantno izaziva korištenje videotehnologije, a danas je još jednom potvrđeno koliko sve može da ode u besmisao. 

Nogometaši Aston Vile su protiv Barnlija došli do gola u 12. minuti. Džek Griliš (Jack Grealish) je bio strijelac, ali gol nije priznat nakon što je VAR pokazao da je Vesli (Wesley) bio u ofsajdu. 

To je ponovo izazvalo žestoke kritike jer je Vesli bio u nedozvoljenoj pozciji možda milimetar. Ni VAR nije bio siguran. Na kraju je valjda kramponom bio u ofsajdu.

VAR je u dosadašnjem dijelu Premijeršipa poništio preko 20 golova zbog ofsajda, a neke odluke su bile doista upitne pa je za engleske novinare situaciju oko VAR-a komentirao i Jirgen Klop (Jürgen Klopp), trener Liverpula.

- To nije najveći problem na svijetu. Ipak, želimo naći rješenje koje će pomoći da se donose ispravne odluke. Sada je problem što skoro svaki ofsajd izgleda da je pogrešna odluka VAR-a. Linije su pretanke na grafici i o tome smo pričali na seminaru trenera UEFA-e nedavno. Volio bih da grafika bude drugačija, da linije budu jasnije i izraženije pa da onda i situacije budu čišće. Vjerujem da bi to olakšalo posao onima u VAR sobi- rekao je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.