NOGOMET

Bivši italijanski as ne može da spava zbog izjave o Luliću

Nisam nikoga htio da povrijedim, kazao je legendarni igrač Rome

Lulić: Potopio Romu 2013.. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

2.1.2020

Nekadašnji fudbaler Rome prije izvjesnog vremena dao je izjavu o Senadu Luliću i, prema vlastitom priznanju, sada ne može da spava zbog toga šta je rekao o njemu.

- Lulić je postao moja legenda. Radilica je i ponekad vas itekako iznenadi svojom igrom. Lulić je najbolji pokazatelj kako takvi igrači poput njega mogu biti korisni na vrhunskom nivou, a on to radi već godinama u Laciju - rekao je Roberto Pruco (Pruzzo) te dodao:

- Kada imate takvog radnika, svaka situacija se može riješiti. On ima 33 godine, ali pokazuje da i dalje ima veliku snagu i s takvim igračima možete daleko dogurati.

Trenutak kada je Lulić pogodio u finalu Kupa. Arhiv

Pruco je, međutim, zaboravio koliko navijači Rome ne mogu smisliti Senada Lulića zbog gola u finalu Kupa 2013.

Pokrenuli su čak inicijativu da se ukine Prucova ploča iz Romine Kuće slavnih.

- Loše prolazim kroz ovu situaciju. U Romu sam došao 1978. godine, od prvog dana sam navikao na podršku svih navijača i zbog ove situacije mi je loše. Nikad, ali nikad nisam želio naštetiti navijačima Rome. Nisam znao za tu situaciju. Moja izjava je bila glupost, nisam nikoga htio povrijediti. Loše mi je, ne spavam danima - rekao je Pruco u izvinjenju.

On je bio član generacije koja je osvojila titulu 1983., a za deset godina igranja na 240 mečeva zabio je ukupno 106 golova. Baš istinska legenda, ali avaj...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.