ITALIJA Debakl protiv Atalante nije pao u zaborav

Upozorenje prvotimcima Milana: Niko se ne smije kriti iza Zlatanovih širokih ramena

Posrnuli velikan vratio je slavnog Šveđanina bh. korijena u svoje redove

E. J. / Avaz.ba

Ibrahimović: Povratak u redove Milana

Foto: AFP


Zvonimir Boban pozdravio je povratak Zlatana Ibrahimovića u redove Milana, ali upozorio je igrače "Rosonera" da se oni ne mogu "sakriti iza njegovih širokih ramena".

Posrnuli italijanski velikan, koji je posljednju titulu u Seriji A osvojio još 2011., predvođen upravo Ibrahimovićem, vratio je slavnog Šveđanina bosanskohercegovačkih korijena u nadi da će to dati dodatnu snagu ekipi i povesti je prema vrhu tabele. 

  • Euforija među navijačima zbog transfera slavnog napadača

    Euforija među navijačima zbog transfera slavnog napadača

    Foto: AFP


Dolazak čuvenog golgetera se desio nedugo nakon debakla protiv Atalante u Bergamu (0:5), kojim su "Rosoneri" pali tek na 11. mjesto nakon 17 kola, sa čak 14 bodova zaostatka za mjestom koje vodi u evropsku Ligu prvaka iduće sezone.

- Veoma smo ponosni što prihvatamo jedinstvenu osobu i igrača. Očekujemo pozitivan efekt Zlatana na tim i klub - rekao je Boban, aktuelni direktor Milana.

No, proslavljeni hrvatski fudbaler upozorio je prvotimce da se poraz u Bergamu neće tek tako zaboraviti.

- Ne bih želio da se taj grozni i neprihvatljivi poraz u Bergamu zaboravi. Niko se od nas ne smije skrivati iza Zlatanovih širokih ramena. Moramo biti pozitivni, Ibra može svima pomoći kod te promjene. Sretni smo što smo ga vratili - rekao je Boban.

Više o temi Zlatan Ibrahimović

LIČNOST DANA
Zlatan Ibrahimović: Novi početak kralja
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na