ZMAJEVI

Senad Lulić za "Avaz" o povratku u državni tim

Lulić je ostavio dubok trag u našem državnom timu, ali i Laciju i Seriji A. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

3.1.2020

Selektor reprezentacije BiH Dušan Bajević i direktor sektora za sport Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elmir Pilav će 11. januara (18 sati) gledati derbi Serije A između Lacija i Napolija u Rimu, gdje će se sastati s kapitenom "Nebesko-plavih" Senadom Lulićem. Naime, Bajević će pokušati nagovoriti Lulića da se vrati i pomogne našoj reprezentaciji u plej-ofu Lige nacija, odnosno baražu za Euro 2020.

- Ne bih razgovarao o temama koje se tiču bh. reprezentacije - rekao je Lulić u razgovoru za "Avaz".

Međutim, na našu konstataciju ''vidimo se u martu u domovini'', slatko se nasmijao.

- Ha, ha... Ne znam, u martu nemam vremena - kroz smijeh dodaje Lulić, koji je ostavio dubok trag u našem državnom timu, ali i Laciju i Seriji A.  

Reprezentacija BiH 26. marta igra polufinalnu utakmicu baraža Lige nacija protiv Sjeverne Irske. Ukoliko pobijedimo, "Zmajevi" će pet dana kasnije igrati finalnu utakmicu s pobjednikom meča Slovačka – Republika Irska...

Također, Bajević i Pilav će dan kasnije, također na rimskom Olimpiku, gledati bh. derbi na italijanski način - Roma - Juventus, između kapitena našeg državnog tima Edina Džeke i njegovog zamjenika Miralema Pjanića. 

Na put bi trebao krenuti i predsjednik NSBiH Elvedin Begić, ali, kako saznajemo u kući bh. fudbala, to je upitno, kako zbog trenutne prehlade tako i poslovnih obaveza.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.