ZVIJEZDE

Vejn Runi objasnio: Prokockao sam 800.000 eura

To je kao da te obuzme nešto

Runi: Kockao iz dosade. Arhiv

Avaz.ba

4.1.2020

Vejn Runi (Wayne Rooney) vratio se u engleski fudbal. Njegova adresa više nije u Americi, a obukao je dres drugoligaša Derbija. U prvoj povratničkoj utakmici ubilježio je dvije asistencije. Naravno, britanski mediji ne bave se samo travnjakom već je uvijek potrebno stvari začiniti.

"The Sun" je ispratio dolazak Runija nazad tako što je objavio njegovu ispovijest o kockanju u vrijeme dok je nosio dres Mančester junajteda.

Bio sam mlad, zarađivao mnogo, dosadno je u hotelu s timom i reprezentacijom. Postalo je lako kladiti se telefonom, nemate osjećaj da trošite pravi novac. Izgleda da sam odabrao pogrešan način da ispunim vrijeme - rekao je Runi.

Kako kaže, za manje od pet mjeseci izgubio je oko 800.000 eura na klađenju prije nego što je priznao da ima problem, a u međuvremenu je bio i u kasinu.

- Sjećam se 2008. sam izgubio oko 70.000 eura za manje od dva sata. To je kao da te obuzme nešto, hoćeš sve da izgubiš. Igraš, a nikako ne možeš da zaboraviš ono što si prokockao. Srećom, izvukao sam se, ne kockam više, naučio sam se pameti - objasnio je Englez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.