SJEĆANJA

Niko nije pitao šta je s trenerom: Klop opisao gdje je završio kada se napio 2011.

Jirgen je bio gotov. Uvijek bi najjače tulumario

Klop: Osvojio dvije titule s Borusijom. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

4.1.2020

Jirgen Klop (Jürgen Klopp) osebujan je tip koji bi Liverpulu mogao donijeti titulu prvaka Engleske nakon 30 godina, a kako je proživio proslavu naslova prvaka Njemačke s Borusijom Dortmund 2010./2011., otkrio je u dokumentarcu ''Amazon Prime Videa''.

- Baš sam bio razbijen, to se moglo primijetiti u nekim intervjuima, i ono čega se sjećam baš i nema previše smisla. Sjećam se jedne stvari, nisam siguran jesam li je ikad nekom rekao. Probudio sam se u kamionu u garaži, sasvim sam. Toga se sjećam, ali nemam pojma što se događalo u satima prije toga - rekao je Klop.

- Niko nije pitao "šta se događa s trenerom?" ili bilo šta. Sišao sam s kamiona i shvatio da sam u hangaru neke fabrike. Hodao sam i primijetio siluetu muškarca - nastavio je. 

- Zviždao sam jer mogu zviždati jako glasno i primijetio da je silueta malo usporila. Pričekao sam i vidio Akija Vackea (Hans-Joachim Watzke, predsjednik Borusije). On i ja bili smo jedini tamo - rekao je Klop. 

Vacke je potom nastavio:

- Jirgen je bio gotov. Uvijek bi najjače tulumario. Rekao mi je: "Aki, moram izaći odavde." Pa sam mu rekao: "Jirgene, idemo okušati sreću. Jednostavno ćemo hodati dok ne sretnemo nekoga.'' Nije bilo lako jer je cijeli grad bio zatvoren, ali nakon deset minuta prilazio je auto pa sam skočio ispred njega.

Bio je to stari Mercedes, a u njemu Turčin. 

- Aki mu je rekao: "Vozi nas do italijanskog restorana", a on je odgovorio: "Ne, neću nas tamo voziti." Aki je onda izvadio 200 eura iz džepa, pokazao mu i rekao: "Hoćeš." Vidio je novac i rekao OK - rekao je Jirgen. 

Nije tu bio kraj zanimljivim Klopovim dogodovštinama. 

- Aki je sjedio naprijed, ja nazad. Bio sam umoran i čuo "pi-pi-pi-pi". Mislio sam da sanjam, ali nisam. Prtljažnik mu je bio pun pilića - kazao je vrsni stručnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.