ITALIJA

Sve oči uprte prema San Siru: Da li će Ibrahimović biti spasilac Milana?

Današnji duel protiv Sampdorije veoma je bitan za slavnu ekipu

Ibrahimović: Postigao gol u pripremnom meču. AFP

E. J. / Avaz.ba

6.1.2020

Zlatan Ibrahimović trebao bi danas od 15 sati biti u ekipi Milana protiv Sampdorije nakon spektakularnog povratka u redove "Rosonera", prenose italijanski mediji.

Legendarni švedski napadač bosanskohercegovačkih korijena potpisao je ugovor sa Milanom nakon što je kao slobodan igrač napustio američki Los Anđeles galaksi krajem decembra. U strijelce se upisao već u petak, u kontrolnom meču protiv fudbalera nižerazrednog Rodensea (9:0).

Ibrahimović (38) dres Milana prethodno je nosio od 2010. do 2012., te predvodio ekipu do posljednje titule prvaka Italije (2011). U Seriji A je postigao ukupno 122 gola za Milan, Juventus i Inter.

Navijači mnogo očekuju od Zlatana. AFP

Današnji duel protiv Sampdorije veoma je bitan za "Rosonere", koji su nakon 17 kola tek 11. na tabeli sa 21 bodom, čak 14 bodova zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu evropskih prvaka naredne sezone. Sampdorija je šest pozicija niže, sa 15 bodova i u zoni je ispadanja.

"Gazzetta Dello Sport" prenosi da bi Ibra današnji meč na San Siru mogao početi na klupi, dok će centralni napadač biti Poljak Kšištof Pjontek (Krzysztof Piatek) kome bi podrška sa krila bili Suso i Hakan Čalhanolu (Calhanoglu). Isti izvor navodi da bi mjesto u veznom redu od prve minute mogao zauzeti aktuelni reprezentativac BiH Rade Krunić.

Prema kladionici "Mozzart", kvota na pobjedu Milana je 1.60, a Sampdorije 6.00.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.