ITALIJA

Krunić o tandemu s Ibrahimovićem: Osjeća se njegova prisutnost, Zlatan je šampion

Vezni igrač iz Foče prvi put zaigrao u timu s legendarnim Šveđaninom

Krunić: Ibrahimović svojom klasom poboljšava ostale igrače. AFP

J.A. / Avaz Sport

7.1.2020

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić prokomentirao je debi Zlatana Ibrahimovića za Milan u remiju sa Sampdorijom (0:0).

Vezni igrač iz Foče Rade Krunić u ponedjeljak je prvi put zaigrao u timu s legendarnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji je nedavno, drugi put u karijeri, stigao na San Siro.

Švedski napadač bosansko-hercegovačkog porijekla zaigrao je u drugom poluvremenu susreta sa Đenovljanima, ali nije pomogao "Rosonerima" da stignu do pobjede.

- Apsolutno moramo poboljšati igru u posljednjih 20 metara i biti lucidniji i konkretniji. Nedostajao nam je samo pogodak - rekao je Krunić za klupsku televiziju nakon utakmice.

Ibrahimović: Debitirao u dresu Milana. AFP

Na pitanje može li Ibrahimović riješiti problem neefikasnosti i šta je donio ekipi, Krunić je odgovorio potvrdno.

- Osjeća se njegova prisutnost, Zlatan je šampion, koji svojom klasom poboljšava ostale igrače. Sigurno nam može pomoći da riješimo problem postizanja golova. Tu je i Krištof Piatek (Krzysztof Piątek), ali i svi ostali možemo bolje i više - rekao je Krunić.

Nada se da će biti dobar u tandemu sa Zlatanom, poput Antonija Noćerina (Antonio Nocerino), koji je se odlično dopunjavao s Ibrahimovićem u sezoni 2011./2012.

- Sjećam se Noćerina, koji se vrlo dobro snašao u igri s Ibrom. Nadam se da ću biti dobar zajedno s njim i da ćemo se dopunjavati. Danas sam od Ibrahimovića dobio lijepu priliku, ali nisam dobro šutirao. Žao mi je - podvukao je reprezentativac BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.