ITALIJA

Stoper Sampdorije likuje nakon remija na San Siru: Zaustavili smo Ibrahimovića!

Slavni golgeter ušao je na teren u 55. minuti

Ibrahimović u meču protiv Sampdorije. AFP

E. J. / Avaz.ba

7.1.2020

Bek Sampdorije Omar Koli (Colley) tvrdi da je 2020. godina odlično počela za njegovu ekipu nakon što je zaustavio Zlatana Ibrahimovića da postigne gol u prvom meču od povratka legendarnog Šveđanina bosanskohercegovačkih korijena u italijanski fudbal.

Meč 18. kola Serije A na San Siru okončan je bez golova, a 27-godišnji stoper iz Gambije zadovoljan je važnim bodom koji je njegov tim osvojio u gostima u borbi za opstanak. S druge strane, remi nikako ne odgovara "Rosonerima", koji su i dalje daleko od mjesta koje vodi u evropsku Ligu prvaka naredne sezone.

- Imali smo tri ili četiri šanse za pobjednički gol. Ipak, zadovoljni smo. Osvojili smo bod na San Siru protiv Milana. Zaustavili smo Ibrahimovića. Počeli smo godinu na najbolji mogući način - rekao je Koli.

Sve oči bile su uprte u Ibrahimovića (38) i njegov prvi nastup nakon osam godina u dresu Milana u koji je stigao krajem 2019. kao slobodan igrač iz američkog Los Anđeles galaksija. Slavni golgeter ušao je na teren u 55. minuti, no nije uspio zatresti mrežu ekipe iz Đenove. 

Duel Ibrahimovića i Kolija. AFP

- On je prvak, ima mnogo iskustva i osvojio je veliki broj trofeja. Cijeli stadion mu je aplaudirao kada je ulazio u igru. Igrač poput Ibre inspirira sve saigrače. Ipak, mi smo se držali kompaktno i odbranili - rekao je Koli.

Milan je nakon 18 kola 12. na tabeli Serije A sa 22 boda (13 manje od Rome, koja drži četvrtu, posljednju poziciju koja vodi u Ligu prvaka). Sampdorija je četiri pozicije niže sa 16 bodova, dva boda iznad zone ispadanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.