ENGLESKA Ben Vajt interesantan mnogim klubovima

Žele ga Liverpul, Čelsi i Totenhem, on mora igrati u drugoj ligi

Igrač Brajtona ima odličnu polusezonu

N. D. / Avaz.ba

Vajt: Veliki interes, ali ostaje u Lidsu

Foto: Facebook


Liverpul, Čelsi i Totenhem su među timovima za koje britanski mediji navode da su zainteresirani za defanzivca Brajtona, Bena Vajta (White), nakon njegovih impresivnih nastupa na posudbi u Lidsu tokom ove sezone.

Dvadesetpetogodišnjak briljira u drugom rangu takmičenja, a još nije igrao u Premijer ligi. Nakon pozajmica u Njuport i Peterbro, sada nosi dres Lidsa.

Ekipi Marsela Bjelse (Marcelo Bielsa) itekako je pomogao da budu na vrhu prvenstene tabele. Odigrao je 25 utakmica ligi, prolašavan je igračem mjeseca, a u avgustu ga je „Sky Sports“ proglasio najboljim mladim igračem lige.

Sada isti izvor navodi da je za njega interes jako veliki, a da prednjače tri velika kluba. Međutim, Liverpul, Čelsi i Totenhem moraju biti svjesni da u slučaju transfera neko vrijeme neće moći računati na ovog igrača.

Naime, i kada ga kupe od Brajtona, Vajt neće moći napustiti Lids. U ugovoru o posudbi nema klauzule o raskidu, pa će on tako u tom klubu morati ostati do kraja sezone.

Teško da će neko do klubova platiti naknadu i Lidsu, pa je najrealnije da bude otkupljen sada od Brajtona, a novom klubu se priključi tokom ljeta, kada okonča sezonu u dresu Lidsa u drugom rangu takmičenja.

NA VRH

Podijeli članak na