FK SARAJEVO Bordo tim će 17. januara otputovati u Ljubuški

Vinko Marinović proziva u subotu

U četvrtak i petak, 9. i 10. januara, bit će obavljeni ljekarski pregledi

G. Š. / Avaz.ba

Marinović je prvi trening zakazao za ponedjeljak

Foto: Arhiv


Fudbalski klub Sarajevo pripreme za proljetni dio sezone 2019/20. počet će u subotu, 11. januara, kada će novi šef stručnog štaba Vinko Marinović izvršiti prozivku igrača. Prozivka će biti održana u Trening centru Butmir, gdje će stručni štab obaviti sastanak s igračima.

U četvrtak i petak, 9. i 10. januara, bit će obavljeni ljekarski pregledi, dok je prvi trening zakazan za ponedjeljak, 13. januar - saopćeno je iz FK Sarajevo. 

Bordo tim će 17. januara otputovati u Ljubuški, gdje će boraviti i trenirati do 21. januara. Tamo će odigrati i jednu prijateljsku utakmicu, a protivnik će mu biti NK Ljubuški. Nakon sedmodnevnog botravka u našem glavnom gradu, za 29. januar planiran je odlazak na finalni dio priprema u Antaliju, koja će biti baza bordo tima do 10. februara. 

- Raspored prijateljskih utakmica u Turskoj bit će naknadno utvrđen - napominju iz FK Sarajevo.

Individualni treninzi 

Prvotimci kluba s Koševe već treniraju individualno, prema programu kondicionog trenera, kako bi spremni dočekali početak priprema. 

Prvenstvo BiH nastavlja se 22. februara, kada će FK Sarajevo - u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH, na Olimpjskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti Tuzla City.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na