NOGOMET

Oproštaj bivšeg Džekinog saigrača: Čovjek sa 616 nastupa za "Vučicu" završio karijeru

Više vremena želi provesti s porodicom

De Rosi i Džeko zajedno su igrali u Romi. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

7.1.2020

Bivši italijanski nogometni reprezentativac Danijele de Rosi (Daniele De Rossi, 36) završio je igračku karijeru. De Rosi je nakon samo pola sezone odlučio raskinuti ugovor s argentinskim velikanom Boka juniorsima, a potom je objavio i prekid karijere.

- Moja odluka je konačna. Svi su me pokušavali uvjeriti u suprotno, međutim moram se vratiti kući - kazao je De Rosi na oproštajnoj novinarskoj konferenciji u Buenos Airesu. 

Legendarni italijanski veznjak je dodao kako ne napušta nogomet zbog povrede, već kako bi više vremena proveo uz porodicu.

- Nedostaje mi porodica. Jednostavno, osjećam potrebu vratiti se svojoj porodici. Naročito mi nedostaje kćerka - dodao je De Rosi, koji je prije odlaska u Argentinu čak 18 godina nosio dres Rome.

De Rosi: Pola sezone proveo u Argentini. AFP

Na oproštaju s Buenos Airesom zahvalio je navijačima Boke na podršci koju su mu pružali.

- Ovdje ostavljam dio svog srca, jer niko ne može shvatiti što znači igrati na La Bomboneri i biti u svlačionici Boke. Ovo je jedinstveno iskustvo. Dočekali ste me kao brata i to nikada neću zaboraviti - poručio je Italijan.

De Rosi je u dresu rimske "Vučice", gdje je bio saigrač našeg Edina Džeke, sakupio 616 nastupa i postigao 63 gola. Za reprezentaciju Italije upisao je 117 nastupa i 21 gol. Najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2006. kada je u dresu "Azura" osvojio naslov svjetskog prvaka, prenosi Fena.

- Završavam karijeru, ali sigurno ću ostati u nogometu - dodao je De Rosi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.