NAKON DEBAKLA

Solskjer: Ne smijem biti taj koji će pokrenuti razgovor u svlačionici

Trener "Crvenih đavola" bio vrlo razočaran i ljut na svoje igrače

Solskjer: Nije imao razloga za slavlje. AFP

J.A. / Avaz Sport

8.1.2020

Trener Mančester junajteda Ole-Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) bio je veoma razočaran nakon uvjerljivog poraza od Mančester sitija u prvom meču Liga kupa na Old Trafordu rezultatom 3:1.

"Građani" su već na poluvremenu imali vodstvo od 3:0 i tada je već bilo jasno da su osigurali prolazak u finale, bez obzira na to što će ova dva tima odigrati još jednu utakmicu na Etihadu. U nastavku su domaćini uspjeli postići utješni pogodak, a nakon meča trener Solskjer bio je vrlo razočaran i ljut na svoje igrače.

- Prvo poluvrijeme je bilo užasno, mogu reći najgore od kada sam ja trener. Na poluvremenu sam igračima rekao da je ovo već pitanje ponosa i količine žara s kojom igraju, jasno mi je da igrači potonu kada gube 0:3 na poluvremenu, ali moraš se pribrati i pokušati nešto napraviti. Ne smijem biti taj koji će pokrenuti razgovor u svlačionici  - kazao je Solskjer. 

S druge strane, trener Sitija Pep Gvardiola (Guardiola) je bio zadovoljan viđenim, ali je rekao da još ništa nije gotovo i da se puno toga može promijeniti u revanšu. Naredni meč ova dva kluba igra se 29. januara na Etihadu, a drugi polufinalni par Liga kupa čine Lester i Aston Villa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.