REPREZENTACIJA

Ognjen Vranješ o povratku u naš državni tim: S Bajevićem bih se lako dogovorio o svemu

Gospodin Bajević je korektan čovjek i trener

Vranješ: Imam veliki broj prijatelja u sva tri naroda i dobijam od njih svakodnevno poruke podrške. Arhiv

Avaz.ba

8.1.2020

Ognjen Vranješ u Novu 2020. godinu ušao je u dresu grčkog AEK-a, u kojem ga obožavaju, a Grci imaju posebne emocije prema “bratu” iz Banje Luke, jer ih je očarao kako igrama na terenu tako i lafovskim ponašanjem i gospodskim manirima. Uoči martovskih utakmica baraža UEFA Lige nacija jedno od glavnih pitanja koje se postavlja je to hoće li novi selektor “Zmajeva” Duško Bajević vratiti u reprezentaciju Ognjena Vranješa?  

- Imam veliki broj prijatelja u sva tri naroda i dobivam od njih svakodnevno poruke podrške, jer sam prolazio kroz jedan težak period u karijeri i životu. Preživjelo se. Ako me pitate za reprezentaciju BiH i povratak u nju, moj odgovor je – ne znam! Situacija nije baš jednostavna, slažete li se sa mnom - rekao je Vranješ u razgovoru za "Sportski žurnal".

Slažemo, ali isto tako znamo da ste razgovarali sa selektorom Dušanom Bajevićem u Grčkoj?

- Jesam, i to nije tajna. Gospodin Bajević je korektan čovjek i trener, često se vidimo u Atini. Razgovaramo o svemu. Pričali smo otvoreno. Ja ne bih da iznosim detalje u javnost, ako selektor Bajević ima tu potrebu, onda pitajte njega. Kao što sam rekao, sve je, mnogo, mnogo komplikovano – kaže Ognjen Vranješ.

Dobro, a pod kojim uslovima bi se Ognjen Vranješ vratio među “Zmajeve”?

- Što se tiče selektora Bajevića, s njim bih se lako dogovorio o svemu, već sam rekao da je izuzetno korektan i profesionalan, pokazao je to u razgovorima koje smo vodili. Čini mi se da je i on svjestan situacije u koju se došlo ne mojom, ali ni njegovom krivicom. 

Koja je to situacija?

- I gospodinu Bajeviću sam rekao da je mene eliminisao Fudbalski savez BiH, na neki čudan, pomalo i ružan način. Izdali su i saopštenje za javnost o mom imenu i prezimenu, nastupu za reprezentaciju, moj status… Jedini sam reprezentativac o kojem su se tako izjasnili, na zvaničnoj internet-stranici Saveza.

Vranješ: Najviše mrzim neistine, a u prošlosti ih je bilo veoma mnogo. Arhiv

Znači, Vi ste ljuti na čelnike Saveza?

- Ne zanima me to ko je glavni u NSBiH i ko ga vodi, to je uradio Savez, izdao saopštenje. Dakle, institucija me precrtala!

I šta sad?

- Pa iskreno, nemam pojma. Imate li Vi možda neki prijedlog?

Fudbalski savez BiH treba Vam se javno izviniti?

- Slažem se. To svakako trebaju da urade oni koji su napisali saopštenje protiv mene, ali…

Hoćete da kažete da ni tada nije sigurno da ćete zaigrati?

- To ste vi rekli. Oni trebaju da urade prvi korak. Ljudi iz Saveza. Što se mene tiče, uvijek sam tu za razgovore, akcije, dogovore, na usluzi… Ako trebam, i kome trebam, zna gdje može da me nađe!

U Atini?

- Nije važno mjesto, već ono što se dogovori. Najviše mrzim neistine, a u prošlosti ih je bilo veoma mnogo. Pogotovo o mom imenu. To sam direktno rekao i bivšem selektoru Robertu Prosinečkom.

Znači, Ognjen Vranješ ponovo bi zaigrao za reprezentaciju BiH?

- Ovog trenutka ne! Ali ko zna šta može da se dogodi do marta. Odluke donosim isključivo ja i od trenutka do trenutka, kako složim stvari u svojoj percepciji – ostao je pomalo zagonetan na kraju Ognjen Vranješ, defanzivac kakvog “Zmajevi” trenutno nemaju po kvalitetu i stažu u reprezentaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.