ŠPANIJA

Milan ostaje bez velikog pojačanja: Nijemci preotimaju "Rosonerima" igrača Barcelone

Mladi defanzivanc tražio opciju povratka na Kamp nou

Todibo: Prošle godine stigao iz Tuluza. Facebook

E. J. / Avaz.ba

8.1.2020

Šalke 04 kompletira transfer defanzivca Žan-Klera Todiba (Jean-Clair), koji bi u redove njemačkog nogometnog prvoligaša trebao stići na posudbu iz španskog prvaka Barcelone, prenosi "Bild". Mladi Francuz (20) već je bio na pragu transfera u italijanski Milan, ali su pregovori neočekivano propali.

Italijanski mediij su prenijeli da su "Rosoneri" bili veoma zainteresirani za Todiba kojeg su namjeravali dovesti na posudbu uz mogućnost otkupa kompletnog ugovora na kraju sezone. No, Barcelona je željela zadržati opciju povratka Todiba u svoje redove, što je bio i zahtjev igrača.

U međuvremenu se u borbu za Todiba uključio Šalke, pa je direktor kluba iz Gelzenkirhena Johen Šnajder (Jochen Schneider), prema navodima "Bilda", otputovao u Španiju da zaključi posao. Todibo bi u Šalkeu igrao na posudbi do kraja tekuće sezone, bez opcije otkupa ugovora.

Mladi reprezentativac Francuske u Barcu je stigao u januaru prošle godine iz Tuluza uz odštetu od milion eura, a ove sezone je upisao samo tri nastupa u svim takmičenjima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.