SRETAN U RIMU

Džeko otvoreno: Ne žalim što nisam otišao u Inter

Džeko je došao u Romu u ljeto 2015. iz Mančester sitija

Edin Džeko. Agencije

Fena

8.1.2020

Napadač Rome Edin Džeko tvrdi da ne žali što ljetos nije prešao u redove Intera te da ne razmišlja o tome.

Džeko je bio na vratima "Nerazzurra" tokom ljeta, ali transfer nije realiziran.

- Ne razmišljam o tome. Oni igraju dobro i na prvom su mjestu zajedno s Juventusom. Bit će to utrka do kraja, što je dobro za ligu - izjavio je bh. reprezentativac za "Sky Sport Italia".

Džeko je došao u Romu ljeta 2015. iz Mančester sitija i sjeća se prvog od 97 golova za klub.

- Postigao sam svoj prvi gol u Seriji A protiv Juventusa. Nisam očekivao da ću pogoditi, Falkeova lopta nije bila najbolja, ali sam pogodio metu. To je bio moj prvi gol za Romu. Sada imam 97 golova, ali je trebalo biti više. Nadam se da ću pogoditi u nedjelju uvečer, ali su nam potrebniji bodovi nego moji golovi - dodao je Džeko.

On je jedan od najstarijih igrača Rome i vjeruje da mlađima može pomoći njegovo iskustvo.

- Ja sam među najstarijima, s Aleksandrom Kolarovom, Antoniom Miranteom i Federikom Faciom. Želimo mlađima dati savjete da budu bolji, na treningu i na utakmici. Oni su kvalitetni - kazao je.

Roma se sastaje s Juventusom u nedjelju, a bh. reprezentativac navodi da njegova ekipa na zavisi od njega, kao ni Juventus od Kristijana Ronalda (Cristiano), prenosi Football Italia.

- Roma i Juve ne mogu ovisiti o jednom igraču. Svi znamo Kristijana Ronalda. On je veliki igrač. Naš tim ne ovisi o meni, nego i o drugim igračima - istakao je Džeko.

Kazao je da je sretan i što je Kolarov produžio ugovor, označivši ga kao važnog igrača kojeg jednog dana vidi u ulozi trenera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.